Geen camping Amsterdamse Bos 1 juni 2010

AMSTELVEEN (ANP) – De Oranjecamping in het Amsterdamse Bos in Amstelveen trekt te weinig belangstellenden. De organisatie is op zoek naar twee kleinere locaties om voetbalfans tijdens het WK Voetbal hun kampement te laten opslaan, bevestigde een woordvoerder van De Oranjecamping vrijdag naar aanleiding van een bericht in Metro.

“We zijn vorige week gestopt met de verkoop van arrangementen omdat er te weinig animo is”, aldus de zegsman. “Tot nu toe hadden zich ongeveer vijftig mensen aangemeld, terwijl we per wedstrijd duizend kampeerders nodig hadden om uit te kunnen.” De organisatie is in overleg met twee andere campings in de buurt van de hoofdstad om het concept op kleinere schaal voort te zetten.

Het was de bedoeling dat de Oranjekampeerders vanaf de camping naar de RAI zouden worden gebracht, waar ze de wedstrijden van Nederland op een groot scherm kunnen volgen.

Volgens de woordvoerder was de inrichting van de speciale camping nog niet begonnen. Hij noemt het “enorm zonde” dat het niet doorgaat. De Oranjekoorts heerst nog niet zo, verklaart hij het gebrek aan animo. “Het komt eigenlijk nu pas een beetje op gang.”

Vorige week donderdag bleek dat ook de Oranjecamping in safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek niet doorgaat. Ook hier gaf het gebrek aan belangstelling de doorslag om de stekker eruit te trekken.

Reageren is niet mogelijk.