EK snelweg vertoont nu al scheuren 23 februari 2012

Een nieuwe snelweg die speciaal is aangelegd voor het Europees kampioenschap voetbal in Polen is nu al niet meer te gebruiken. Het wegdek van de A2 vertoont scheuren en moet gerepareerd worden. De Poolse minister van vervoer, Slawomir Nowak, heeft donderdag gezegd dat hij niet kan beloven dat de snelweg op tijd klaar zal zijn voor het EK.

De bouwbedrijven die de weg hebben aangelegd zijn verplicht om de scheuren te repareren, aldus Nowak. Het beschadigde stuk weg ligt in Centraal-Polen, tussen de steden Warschau en Lodz. De snelweg, die in totaal meer dan 90 kilometer lang is, werd oorspronkelijk door het Chinese consortium COVEC aangelegd, maar wegens vertragingen werd dit contract vorig jaar al stopgezet. De klus wordt nu afgemaakt door Poolse bedrijven.

Minister Nowak zegt niet te kunnen beloven dat de reparaties afgerond zijn voor aanvang van het toernooi. Het evenement Euro 2012 begint op 8 juni in Warschau met de openingswedstrijd Polen-Griekenland.

Reageren is niet mogelijk.