Emanuelson op de Oranje Camping? 1 november 2009

Urby in oranjeDe linksbenige duizendpoot Urby Emanuelson heeft al elf interlands achter zijn naam, maar rekent vooralsnog niet op een telefoontje van de bondscoach Bert van Marwijk. Ook al is hij momenteel bezig aan een sterk clubseizoen met Ajax, Urby beseft dat de concurrentie in Oranje moordend is en de bondscoach in de aanloop naar het WK in Zuid-Afrika voornamelijk vasthoudt aan een vaste kern spelers. ,,Ik heb namelijk niet het gevoel dat er andere spelers weer snel bijspringen’’, legde de 23-jarige Ajax-speler uit in het populaire tv-programma Voetbal International op RTL.

Urby Emanuelson maakte in 2006 onder Marco van Basten zijn debuut in het Nederlands elftal in een uitwedstrijd tegen Ierland die met 0-4 gewonnen werd. Zijn laatste speelminuten in Oranje maakte hij in het uitduel met Kroatië. Ook die wedstrijd werd overtuigend gewonnen met 3 tegen 0 in het voordeel van Oranje.

Ook werden we door de Grote Prem geattendeerd op het feit dat Urby een man van het volk is en dat de Ajax vedette nog gewoon in de Bijlmer woont. Reden te meer om aan te nemen dat we Urby kunnen verwachten op de Oranje Camping waar hij samen met vele Nederlandse voetbalfans geniet van de wedstrijden van Oranje. Of hij dan ook in een tweedehands Opel met een kip caravan aankomt rijden valt te betwijfelen. We mogen toch wel aannemen dat een basisspeler van Ajax wel een luxe onderkomen regelt op de Oranje Camping. Wie weet speelt hij tijdens het EK2012 al lang in het Nederlands Elftal en moeten we maar genieten van mooie Poolse dames op de Ek Camping. We hopen dat Urby zich in de kijker blijft spelen en dat voormalig sleutelhanger Sneijder op de Oranje Camping komt. Hebben we in ieder geval Yolanthe om van te genieten 😛

Reageren is niet mogelijk.