Vaccinatie voor WK voetbal Brazilië 8 mei 2014

In juni is het dan eindelijk zo ver: het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Hoewel het een ‘hele’ reis is naar dit Zuid-Amerikaanse land, zijn er genoeg supporters die een vlucht boeken om ons team aan te moedigen. Wat daarbij niet vergeten mag worden, is het feit dat zij zich voor vertrek moeten laten vaccineren. In Brazilië komen namelijk verschillende infectieziekten voor.

Het WK Voetbal wordt vanaf 12 juni tot 13 juli gespeeld in twaalf verschillende Braziliaanse steden. Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn voor Brazilië, krijgen reizigers altijd het advies om zich te laten inenten tegen Difterie, Tetanus, Polio en Hepatitis A. Voor de eerste drie infectieziekten is een combi-vaccin beschikbaar: de DTP vaccinatie. De Hepatitis A vaccinatie wordt apart gegeven. De inentingen kunnen het beste ruim voor vertrek naar Brazilië gegeven worden, bij voorkeur zes tot acht weken.

Gele Koorts en Malaria
Ook Gele Koorts komt voor in Brazilië. Deze infectieziekte wordt door muggen overgedragen. Soms is het voldoende als iemand zich tegen muggenbeten beschermt, maar voor bepaalde Braziliaanse steden waar de WK wedstrijden worden gespeeld wordt de Gele Koorts vaccinatie nadrukkelijk geadviseerd. Dit zijn de steden Manaus, Cuiabá, Brasilia, Belo Horizonte, Curitiba en Porto Alegre. De vaccinatie heeft een inwerktijd en kan dan ook het beste ruim voor vertrek gegeven worden. Ook Malaria wordt overgedragen door muggen. Deze infectieziekte komt ook in Brazilië voor. Vaak is het voldoende om alleen mugwerende maatregelen te treffen. Alleen voor de ‘WK stad’ Manaus worden malariapillen aanbevolen.

Datum Wedstrijd Speelstad Vaccinatie
vrijdag 13 juni Spanje – Nederland Salvador DTP, Hepatitis-A
woensdag 18 juni Australië – Nederland Porto Alegre DTP, Hepatitis-A, Gele Koorts
maandag 23 juni Nederland – Chili Sao Paulo DTP, Hepatitis-A

De volgende ronde spelen we op:

zaterdag 28 juni, of   Belo Horizonte DTP, Hepatitis-A, Gele Koorts
zondag 29 juni   Fortaleza DTP, Hepatitis-A

Verder vooruit kijken, doen wij nog niet…

Reageren is niet mogelijk.