Nieuw stadion in Gdansk voor het EK2012 20 oktober 2009

Grontmij Polen heeft onlangs een overeenkomst getekend met de Poolse organisatie Bieg Gdansk om voor het EK2012 de rol van de Technisch Adviseur uit te voeren tijdens de bouw van het nieuwe voetbalstadion de Baltische Arena in Gdansk te Polen.stadion gdansk
Het stadion zal één van de UEFA EURO 2012 stadions zijn waar drie groepswedstrijden en één kwartfinale wordt gespeeld tijdens het kampioenschap dat zal worden gehouden in Polen en Oekraïne. Bieg 2012 is een organisatie die door de stad Gdansk ingesteld om te zorgen voor de coördinatie en realisatie van investeringen die verband houden met de organisatie van EURO 2012, waarvan dit stadion de voornaamste is.

Design – UEFA-eisen

Het Baltische Arena stadion is ontworpen volgens alle UEFA-eisen. Het biedt plaat aan 44.000 toeschouwers. Meer dan 2000 vierkante meter en 40 boxen worden beschikbaar gesteld voor speciale gasten en VIP’s. Op de top van deze zijn er 1385 plaatsen op de hoofdtribune. Stadion afmetingen zijn 236x204x45 meter en zal worden gebouwd in het Letnica kwartaal van Gdansk. Bewonderenswaardig is de gevel die zou worden bedekt met platen in verschillende kleuren bruin, oranje – dat is een trots van de Oostzee.

Laten we hopen dat Oranje in dit prachtige stadion mag gaan spelen. De stad Gdansk heeft perfecte mogelijkheden voor een mooie EK camping.
Gdansk here we come 😉

Reageren is niet mogelijk.