Oranje Camping: 1 groot feest 12 november 2009

Nu de verhalen van de altijd weer terugkerende hatelijke spreekkoren weer een hoop stof doen opwaaien, kijken wij al graag uit naar het grote feest op de Oranje Camping tijdens het EK 2012.  Het Nederlands Elftal leeft onder alle fans, ongeacht de voetbalclub waar zij normaliter fan van zijn. Feyenoord, Ajax en Den Haag supporters kunnen dan dankzij een oranje shirtje als soort van anonieme supporter samen in één stadionvak naar een wedstrijd kijken van Oranje. Zelfs een duidelijk hoorbaar Rotterdams accent zal dan niet deren. Ongelooflijk eigenlijk.

We mogen daarom best trots zijn dat Het Nederlands Elftal zo’n harmonie teweeg kan brengen. Nee, tijdens het EK schelden we met zijn allen op de Duitsers. Lachuh toch, gekke Duitsers, moet kunnen. Auf wiedersehen!

Zou het scheldniveau, dus de manier van schelden cq. gebruikte scheldwoorden, ook beter zijn tijdens interlandwedstrijden?  oranje feestIk denk dat het niveau doorgaans veel hoger is dan wat de harde kern brult tijdens ADO Den Haag – FC Utrecht.

Ballo: “Hey kom op kerel, het is geen hockey!” Er is gewoon weinig trammelant rondom EK- of WK wedstrijden. Ja als we altijd winnen hoef je ook niet gefrusteerd te zijn. Ik zie Ricky van den Berg nog niet in Oranje. Dat lijkt me nou leuk. Ricky doet een wedstrijdje latje-schieten na de training van Oranje, Ricky wint. Moet Rafael het eerste potje klaverjassen overslaan.

De EK campings in het verleden waren tot nog toe een groot succes. En we zien een stijgende lijn in het aantal bezoekers van een camping, alsook een professionalisering in de organisatie. Met grote sponsors, goede bereikbaarheid en een ijzersterk Nederlands elftal moet de Oranje camping in Polen zeker een succes worden!

Reageren is niet mogelijk.