Oranje Camping in Zuid-Afrika gevuld met “vreemde” fans 17 november 2009

Nu de meeste landen al weten of ze gekwalificeerd zijn of niet voor het voetbal WK 2010 in Zuid-Afrika, krijgen we een beter beeld van de verwachte fans op de Oranje Camping aldaar. Alhoewel de Oranje Camping natuurlijk dé ultieme feestplek is voor voetbalfans van het Nederlands Elftal zonder entreekaarten voor een WK wedstrijd, zullen er ook fans zijn van andere landen die sympathie krijgen voor de typisch Nederlandse manier van een voetbalfeest beleven.

Bij vorige edities van Oranje Campings, zoals bijvoorbeeld de EK caming in Bern, waren er ook volop fans van andere landen te vinden op de pittoreske voetbalcamping. Italianen, Fransen, Spanjaarden en Zwitsers natuurlijk werden aangestoken met de bij ons zo bekende Oranjekoorts.

Vandaar ook dat de camping in Zuid-Afrika naar alle waarschijnlijk ook zal worden bezocht door “vreemde” fans. Het Nederlands Elftal heeft tijdens het afgelopen EK in Oostenrijk en Zwitserland een dermate goede indruk achtergelaten door indrukwekkende overwinningen dat ook andere fans een kijkje willen nemen bij het Oranjelegioen. Dat is natuurlijk wel even wat anders dan in Polen waar men nu zelfs een rapliedje heeft gemaakt door de Poolse “Baas B.” over het wegblijven bij voetbalwedstrijden.

Ja beste Nederlanders, we mogen best trots op ons zelf zijn met zo’n geweldige reclame voor ons landje: Het Oranje legion op de Oranje Camping!

1 Reactie
dani december 18th, 2009

Er zijn straks in Zuid-Afrika meerdere oranje fankampen, zag ik. Zo is er Kamp Oranje in Pretoria, dat plaats biedt aan 1000 fans. Ze zeggen dat er een deel voor alleen Oranjefans komt en een deel voor overige supporters.