Kaarten voor het WK in Zuid-Afrika 17 november 2009

Wanneer je naar het WK Voetbal 2010 in Zuid-Afrika wil, is het uiteraard het leukst om tickets te bemachtigen voor een wedstrijd van Oranje. Je kunt deze tickets vanaf medio december online bestellen via de officiële FIFA World Cup 2010 website. Je moet er wel snel bij zijn want de kaarten zullen waarschijnlijn in rap tempo uitverkocht zijn.

WK kaarten bestellen
Er zijn verschillende manieren om entreekaarten voor het WK 2010 te bestellen. De eerste is via internet via de website van de FIFA, dan is er nog de manier via de post met een bestelformulier en als laatste per fax door middel van datzelfde document.

Online WK kaarten bestellen
Op de website van de FIFA moet je dan eerst een account aanmaken, alvorens je je WK tickets kunt bestellen. Dit is ongeveer vier minuten werk. Vervolgens kun je inloggen met  je gebruikersnaam. Je kunt nu kaarten bestellen voor individuele WK-wedstrijden en voor een reeks wedstrijden van een vooraf bepaald land. Als voorbeeld nemen we hiervoor de drie de poulewedstrijden van Oranje.

Als je slechts 1 kaartje voor een bepaalde wedstrijd wilt bestellen, moet je eerst het stadion selecteren waar die wedstrijd gespeeld zal worden. Daarna selecteer je de wedstrijd die je wilt bijwonen. Tot slot selecteer je de rang van je plaats. Er bestaan vier prijscategorieën. De allergoedkoopste plekken zijn enkel te koop wanneer je in het bezit bent van een Zuid-Afrikaans paspoort.
Je kunt betalen via online banking of je gebruik voor snelle levering je creditcard.

Per post of fax WK kaarten bestellen
Indien je je kaarten per post of per fax wilt bestellen, dan zul je eerst het aanvraagformulier downloaden moeten.
Zodra je dit formulier hebt ingevuld stuur je het met de post naar:

2010 FIFA World Cup™ Ticketing Centre (FWCTC)
Aurorastrasse 100
8032 Zurich
Zwitserland

Faxen kan natuurlijk ook: +41 43222 6800.

Prijzen kaartjes WK 2010 in Zuid-Afrika

Goedkoop zal het zeker niet zijn om een voetbalwedstrijd op het WK in Zuid-Afrika bij te wonen. De tickets zijn gemiddeld genomen iets goedkoper dan gedurende het WK 2006 in Duitsland, maar echt veel scheelt het niet. Het kan wel goedkoper, maar daarvoor wordt er wel eerst gediscrimineerd 🙁 Hoe is het mogelijk in een land als Zuid-Afrika zou je denken, maar goed. De aparte prijscategorie die in het leven is geroepen, komt doordat veel Zuid-Afrikanen niet voldoende poen hebben om een normaal kaartje aan te schaffen.
De goedkoopste tickets voor een poulewedstrijd voor buitenlanders kosten 80 dollar, wat omgerekend ongeveer vijftig euri is. De duurste kaarten zijn de Finale tickets, eerste rang. Voor deze kaarten vraagt men 900 euro per stuk.

1 Reactie

[…] Het is werkelijk een uitmuntende start in het grootste stadion, wat betekent dat veel supporters wk-kaarten kunnen […]