Platini geeft Oekraïne hoop voor het EK2012 5 november 2009

BRUSSEL – UEFA-voorzitter Michel Platini is redelijk positief voor wat betreft de vorderingen in Oekraïne voor de organisatie van het EK 2012. Dat liet de oud-voetballer donderdag jl. doorschemeren na in conclaaf te zijn geweest met Jerzy Buzek, de onlangs gekozen voorzitter van het Europese Parlement. Voorzitter Platini Oekraïne organiseert het EK 2012 samen met Polen, waar de politicus is geboren.

In Oekraïne en in Polen verlopen de voorbereidingen niet geheel volgens plan. Reden genoeg dus waarom het uitvoerend comité van de UEFA de vinger aan de pols houdt bij de beide organisaties. Ergens in december wordt in Portugal besloten of het nodig is om het EK 2012 elders te organiseren.

Waar Polen de waarschuwingen van de UEFA ter harte heeft genomen, lapt Oekraïne vooralsnog de waarschuwingen aan zijn laars op de meeste vlakken. ‘Maar gelukkig verloop de stadionbouw wel naar wens,’ aldus Platini. ‘We zijn momenteel in afwachting van het rapport van ons inspectieteam. Hoe zit het met alle faciliteiten? Is de infrastructuur en bereikbaarheid verbeterd? Dat zijn veel ingewikkeldere zaken dan de bouw van de stadions.’

In februari 2010 zal de loting voor de kwalificatie van het EK 2012 worden verricht.

Reageren is niet mogelijk.